Over mij

Wat leuk dat je hier bent beland! Hi, ik ben Leontine. Ik ben full time dierentekenares en werk vanuit mijn kleine maar fijne studio in het mooie Oosterbeek.

De reis

Van jongs af aan heb ik tekenen altijd heel erg leuk gevonden, dus dat deed ik dan ook veel. Helaas valt met tekenen geen droog brood te verdienen….of althans: Dat dácht ik! Ik vond mezelf eigenlijk ook niet goed genoeg om er echt mee verder te gaan. Vele jaren ben ik het tekenen uit het oog verloren, totdat ik een jaar of 19 was en na een aantal gefaalde studies helemaal niet meer wist wat ik wilde. Ik heb toen voor het eerst in tijden weer een potlood opgepakt om me even terug te kunnen trekken en te ontspannen. En warempel: Het ging nog goed ook! Toen wist ik het, ik wilde tekenares worden. Nu – heel wat jaren en honderden tekeningen verder – is dat ook gelukt!

Passie

Een aantal jaren heb ik full time in opdracht gewerkt. Ik tekende voornamelijk honden, katten en paarden voor particuliere opdrachtgevers. Dat vond ik ontzettend mooi en leuk werk om te doen en nog steeds teken ik het liefst dieren, maar sinds 2017 heb ik een nieuwe passie: Lesgeven! Daar ga ik nu 100% voor, want hoe mooi is het om te zien dat steeds meer mensen hun hobby en ontspanning in het tekenen vinden?! Méér creativiteit is altijd goed, nietwaar?

Mijn missie

Tekenen in een fotorealistische stijl kan in het begin best wel frustrerend zijn, zeker als je het helemaal zelf uit moet zoeken. Ik wil jou heel graag de technieken en handvatten geven om je op weg, dan wel verder te helpen in jouw eigen tekenreis! Of je nou 13 bent of 83: Ook jij kan tekenen. Met genoeg geduld, de juiste technieken en goed oefenen kan je al heel ver komen. Maar het proces zelf blijft leuk en ontspannen. Tekenen is écht een fijne manier om de zorgen van de dag even te vergeten en je bewust te worden van je lichaam, bijna therapeutisch. Doe je gezellig mee?

Wist je dat….
  • Ik geboren ben in Frankrijk, maar wel helemaal Nederlands ben?
  • Ik een fobie heb voor overgeven?(Ik vind het typen van dat woord al moeilijk, haha)
  • Ik een Youtube kanaal heb met 245.000 abonnees?
  • Ik voornamelijk lesgeef in het Engels, maar ZEKER meer Nederlandse cursussen wil maken!
  • Ik 3 jaar lang docent bij Tekenclub.nl ben geweest?
  • Ik 3 instructieboeken heb uitgebracht i.s.m Colored pencil magazine!
  • Ik klarinet speel en ook graag zing? Ik ben een echte muzieknerd!
  • Ik ALLES in mijn bedrijf zelf doe?
  • Meer dan 100.000 mensen mij volgen op Instagram?
  • Mijn tekeningen in huiskamers over de hele wereld hangen? Van Japan tot Canada, supervet!