Vogels tekenen met kleurpotloden

Leer de meest kleurrijke vogeltjes tekenen!

Heb jij altijd al willen leren hoe je heel gedetailleerde en kleurrijke tekeningen maakt met kleurpotloden? Dan is deze gloednieuwe cursus iets voor jou!

Deze videocursus draait helemaal om het leren tekenen van verschillende kleine vogelsoorten. Tot in de kleinste details neem ik je mee in het proces.

Deze cursus bestaat uit 17 uren aan Nederlands gesproken, niet versnelde videolessen. Daarbij worden de video’s vergezeld door een E-book. Hieronder kun je precies zien wat je allemaal gaat leren!

Inmiddels doen er al ruim 200 cursisten mee!

Schetsen

Deze cursus draait natuurlijk helemaal om de kleurpotloden, maar voor elke tekening heb je een schets nodig!

De cursus begint met een lesje anatomie, zodat je leert hoe het skelet van een klein vogeltje is opgebouwd. Daarna gaan we schetsen uit de losse pols! We schetsen 3 verschillende vogels in verschillende houdingen. Zo krijg je de anatomie goed onder de knie!

Na de schets les gaan we een prachtige verenstudie maken! We zoomen helemaal in op de veren van een ara. Zo kun je alvast oefenen met het aanbrengen van de verschillende kleuren, en het tekenen van details en textuur. Nu ben je goed voorbereid voor het échte werk;)

Heel veel kleur!

Na de voorbereidende lessen ga ik je precies leren hoe je deze prachtige kleurrijke vogels tekent! Dit zijn de Cederpestvogel, de Smyrna-ijsvogel en de wenkbrauwmotmot.

Ik heb expres vogels met veel verschillende kleuren en veel details uitgekozen. Zo kun je na deze cursus, de geleerde technieken op elk ander vogeltje toepassen!

Het gehele proces leg ik je uit, van begin tot eind. Het tekenen van de glanzende ogen en snavels, het tekenen van zowel kleine als grote veren, en natuurlijk het aanbrengen van alle felle kleuren.

Deze vogeltjes spatten écht van je papier af!

Herken jij je hierin?
  • Je hebt al wat tekenervaring, en wil graag heel realistisch met kleurpotloden leren tekenen, óf
  • Je hebt de basiscursus gevolgd en wil je technieken verder ontwikkelen.
  • Je houdt van kleur! (En vogels;)
  • Je vindt het fijn om comfortabel vanuit huis te leren.
  • Je vindt het leuk om gedetailleerd en geconcentreerd te tekenen.
  • Je werkt graag helemaal op je eigen tempo!

Dan is deze cursus geschikt voor jou! Je kunt hem na aankoop volledig in je eigen tijd en tempo doen. Hier zit geen limiet op. Je kunt de lessen dus zo vaak maken als je wil!

Vraag en antwoord

Kan ik met een ander materiaal meedoen?

Je kunt met een ander merk kleurpotloden meedoen, zoals Derwent of Caran d’ache. Zorg dat de kleuren lijken op de kleurenlijst. De Polychromos zijn mijns inziens wel het meest geschikt. Deze cursus is niet geschikt voor andere materialen als pastel- of aquarelpotloden.

Ik heb nog nooit getekend. Is deze cursus geschikt?

Nee, dat niet. Deze cursus duikt gelijk in het fotorealisme, dus enige ervaring met kleurpotloden, óf lichte ervaring met realistisch tekenen is wel vereist. Je hoeft zeker geen gevorderde tekenaar te zijn. Heb je helemaal nooit getekend? Dan is de basiscursus geschikt voor jou!

Wat krijg ik allemaal als ik de cursus koop?

Je krijgt het E-book van 25 pagina’s en in totaal 17 uren aan videolessen. Binnen het E-book vind je alle uitleg over de materialen, de opdrachten en extra tekentips. Ook krijg je uiteraard alle referentiefoto’s om te downloaden.

Welke dieren komen aan bod?

In deze cursus behandelen we een roodborstje, pimpelmeesje, zwaluw, ara, cederpestvogel, Smyrna-ijsvogel en als laatste de wenkbrauwmotmot.

Hoe werkt de bestelling?

Voeg de cursus toe aan je winkelmandje en rond de betaling af. Na de betaling kan je het E-book gelijk downloaden. Zorg dat je dat ook doet. Binnen het E-book vind je ook alle lesvideo’s en referentiematerialen. Je kunt de bestelling ook op een Tablet of telefoon doen. Zorg dat je 3,5MB vrij hebt om het E-book te downloaden. Heb je een Chromebook? Kijk dan even of je opslagruimte hebt. Zo niet, doe de bestelling dan op een ander apparaat of stuur me een mailtje.

Krijg ik begeleiding tijdens de cursus?

Alle cursisten krijgen toegang tot de facebook groep speciaal voor cursisten! Daar kan je je werk delen, en vragen stellen. Uiteraard ben ik daar ook aanwezig:)

Kan ik de cursus op eigen tempo doen?

Zeker! De cursus blijft in jouw bezit. Je kunt zelf beslissen wanneer of hoe vaak je de opdrachten maakt.

Doe gezellig mee!